In this section, you can access to the latest technical information related to the FUTURE project topic.

GPP najbolji projekt: najbolje prakse i strateški alati za GPP

20. prosinca 2017. godine Regionalno vijeće  br. 56/24 usvojilo je novi plan za zelenu javnu nabavu u regiji Sardinija za razdoblje 2017.-2020. (Piano per gli acquisti pubblici ecologici nella Regione Sardegna (PAPERS) 2017 – 2020) čime je ažuriran onaj iz 2009 godine. Regija Sardinija već je nekoliko godina uključena u promociju i provedbu zelene javne nabave, podupirući i pripremajući javnu upravu novim izazovima pri prijelazu na kružno gospodarstvo.
Regija održava kontinuitet u kampanji "Sardinija kupuje zeleno" prateći javne nabave na području Sardinije. S ciljem poboljšanja svojih rezultata, vezanih uz zelenu javnu nabavu, regija Sardinija pridružila se projektu LIFE GPP Best, kojeg podupire Europska unija. Na temelju vlastitog uspješnog iskustva, Regija je uključena kao najbolja praksa u okviru konzorcija kojeg vodi Regija Basilicata i okuplja regiju Lazio, Fondazione Ecosistemi i rumunjsko Ministarstvo zaštite okoliša, šumarstva i vodnog gospodarstva.
Glavni cilj projekta je prenijeti na druge javne uprave model koji Sardinija koristi za planiranje, upravljanje i provedbu akcijskog plana GPP. Konkretnije, cilj projekta je poboljšanje kompetencija i alata za provjeru okolišnih kriterija koji se koriste tijekom faze procjene nabave i pri izvršenju ugovora. Projektom će se diseminirati i promicati procese zelene javne nabave što može imati značajan utjecaj na tržište i pozitivne učinke na okoliš. Također, poboljšat će odgovornost GPP procesa. Jedna od aktivnosti predviđenih u okviru projekta dovest će do stvaranja službe za pomoć  koja će pružati potporu svim tijelima javne vlasti u Sardiniji koje moraju objavljivati ponude, uključujući minimalne okolišne kriterije. Održat  će se niz sastanaka dionika na temu paleta proizvoda, provedbu sustava praćenja za mjerenje razine usvajanja GPP akcija. Osim toga, predviđeno je održavanje "Sajama vizija GPP-a" u Cagliariju 15. ožujka 2018. godine. Više o inicijativama koje je razvila Regija Sardinija možete pročitati u publikaciji "Il punto sul GPP".

» Author: LIFE FUTURE newsletter

» Publication Date: 12/03/2018

Download

» Source:

« Go to Technological WatchAIMPLAS Instituto Tecnológico del Plástico

C/ Gustave Eiffel, 4
(València Parc Tecnològic) - 46980
PATERNA (Valencia) - SPAIN

PHONE

(+34) 96 136 60 40

EMAIL

Project Management department - Sustainability and Industrial Recovery
life-future-project@aimplas.es