In this section, you can access to the latest technical information related to the FUTURE project topic.

Las Naves instalirao je 71 klupa izrađenih od 100%-tnog recikliranog materijala

Na ulicama Valencije tijekom kolovoza postavljena je 71 nova klupa. Klupe su izrađene od 100% recikliranog materijala, a postavio ga je Upravni odjel za obnovljive izvore energije i klimatske promjene Gradskog vijeća u Valenciji, i to preko Las Navesa, kao pilot nabava unutar projekt LIFE FUTURE. Te su klupe nabavljene uz pomoć GUF alata.


Ova je nabava ujedno je i prva zelena pilot javna nabava koja će potaknuti daljnju zelenu nabavu uprave. Kao što je istaknuo Berto Jaramillo, savjetnik za obnovljive izvore energije i klimatskih promjena, GUF ALAT omogućio je Valenciji "da se pridržava načela održivosti i transparentnosti u postupcima nabave gradske uprave.” Tvrtke su potaknute da ispune tražene kriterije održivosti, a mi bismo htjeli da se ovaj model primjeni u svim postupcima. Naš cilj je da se GUF alat intenzivno koristi u gradskoj upravi", dodao je.


Berto Jaramillo naglasio je kako "zelena javna nabava pomaže u smanjenju potrošnje energije, količine proizvedenog otpada, onečišćenja itd. Projekt LIFE FUTURE rješava potrebu gradske uprave za nabavom ekološki prihvatljivih proizvoda. Zelena javna nabava potiče konkurentnost poduzeća kroz eko-inovacije i promicanje lokalnog gospodarstva, potičući lokalne tvrtke da rade s kriterijima zaštite okoliša".


Razrađena je karta s lokacijom svake klupice u gradu. Osim toga u svrhu promocije projekta na klupama je postavljen QR kôd. Nakon što ga skeniraju, građani mogu dobiti informacije o projektu LIFE FUTURE.


 

» Author: LIFE FUTURE newsletter

» Publication Date: 24/10/2018

Download

» More Information

« Go to Technological WatchAIMPLAS Instituto Tecnológico del Plástico

C/ Gustave Eiffel, 4
(València Parc Tecnològic) - 46980
PATERNA (Valencia) - SPAIN

PHONE

(+34) 96 136 60 40

EMAIL

Project Management department - Sustainability and Industrial Recovery
life-future-project@aimplas.es