In this section, you can access to the latest technical information related to the FUTURE project topic.

GUF alat je spreman!

Projektni konzorcij LIFE FUTURE ponosno objavljuje da je GUF ALAT spreman za uporabu. Naručitelji i proizvođači urbane opreme namještaja koji se bave zelenom javnom nabavom pozvani su da koriste GUF ALAT. GUF ALAT olakšava odabir ekoloških kriterija za urbanu opremu, ali također pruža alat za izračunavanje i usporedbu utjecaja tih proizvoda. Javnim tijelima olakšan je odabir urbane opreme s manjim utjecajem na okoliš, a proizvođačima je pojednostavljena mogućnost uključivanja navedenih prednosti vezanih uz proizvode.


Nakon iznimnih napora svih partnera, sve funkcije GUF ALATA dostupne su i spremne za korištenje. DEMO verzija dosegla je sljedeću razinu, a funkcije GUF ALATA koje su dizajnirane na početku potpuno su operativne. Uz jednostavan izbor ekoloških kriterija za urbanu opremu, izrađeni su različiti predlošci za proizvođače i pružatelje usluga kako bi pokazali njihovu usklađenost s tim kriterijima.
Nakon što donese odluku o provedbi postupka zelene javne nabave urbane opreme javna uprava odabire različite kriterije proizvoda koji nabavlja, a koji trebaju biti ispunjeni. te ih dodaje u natječajnu dokumentaciju. Proizvođači se mogu kretati GUF ALATOM, pregledavati aktivne ponude i objaviti svoje ponude.


Primjer rezultata pretraživanja za natječaje u svim regijama EU


http://future.aimplas.es/images/newsletter5/01.png


Svi korisnici, naručitelji ili proizvođači imaju osobni prostor unutar GUF ALATA, a dostupan je samo njima. Tamo mogu upravljati svojim natječajem/ponudama, dokumentima i podacima. Ovaj posvećeni odjeljak, pod naslovom Moj izbornik, stoga je dobar alat za praćenje procesa zelene javne nabave.


Screenshot odjeljka Moj izbornik za praćenje natječaja/ponude, dokumentacije i podataka


http://future.aimplas.es/images/newsletter5/02.png


Svi koraci za objavljivanje ponuda detaljno su opisani u korisničkim priručnicima dostupnim unutar GUF ALATA. Također se može koristiti i video-upute o "Kako koristiti GUF ALAT".


Različiti dostupni načini za učenje načina korištenja GUF ALATA.


http://future.aimplas.es/images/newsletter5/03.png


Osim što pomaže javnim tijelima u odabiru i potvrđuju ekološke kriterije za urbanu opremu, GUF ALAT pruža proizvođačima metodologiju za podnošenje ponude za svaki natječaj, zatim traži dostavu raznorazne dokumentacije (uključujući neke predloške) i konačno daje ocjenu zaštite okoliša proizvoda: cilj je poboljšati utjecaj na okoliš urbane opreme.
U tom smislu provode se virtualne i stvarne zelene javne nabave za različite proizvode urbane opreme uključujući nekoliko kriterija zaštite okoliša koji se moraju ispuniti. Ako ste proizvođač, pozvani ste da se prijavite. Ako ste naručitelj, sada imate odgovarajući alat za odabir i procjenu ekoloških aspekata urbane opreme.
Funkcije GUF TOOL-a bit će uskoro predstavljene tijekom radionica u Koprivnici i Valenciji: ne propustite ih!


Dosadašnji napredak projekta


http://future.aimplas.es/images/newsletter5/04.png


» Author: LIFE FUTURE newsletter

» Publication Date: 24/10/2018

Download

» Source:

« Go to Technological WatchAIMPLAS Instituto Tecnológico del Plástico

C/ Gustave Eiffel, 4
(València Parc Tecnològic) - 46980
PATERNA (Valencia) - SPAIN

PHONE

(+34) 96 136 60 40

EMAIL

Project Management department - Sustainability and Industrial Recovery
life-future-project@aimplas.es